Klank en Qigong

Samen met Josta Onneweer, docent qigong/Healing TAO, organiseert Niels Kuijers cursussen Klank & Qigong. Op deze dagen wordt zingen volgens de methode Lichtenberg gecombineerd met qigong uit de Healing Tao.

Taoïstische qigong maakt het lichaam zacht en krachtig tegelijk. Houdingsoefeningen, rustige bewegingen en meditaties bevorderen de energiestroom.

In de workshops kun je ervaren hoe klank en qigong elkaar positief beïnvloeden en versterken.
Uitbreiding van lichaamsbewustzijn bevordert de energie van de klank.

De ZomerZangweek is voor iedereen die zijn zangstem wil ontwikkelen. Door middel van doeltreffende en speelse oefeningen vanuit Lichtenberg en Roy Hart brengen we bij iedere deelnemer het proces van klank-bevorderend zingen op gang.

De ZomerZangweek is daarmee toegankelijk voor geoefende zangers en voor zangers met minder ervaring. Tijdens de week wordt een indeling gemaakt voor het werken in kleinere groepen.

Naast stemvorming is er ruimte voor improvisatie, meerstemmige liederen, canons en speciaal dit jaar: solozang gericht op DUETTEN.
Voor iedereen die dat wil zal er gelegenheid zijn het Stabat Mater van Pergolesi in duet te zingen. We gaan daar tijdens de week aan werken alsook aan andere, niet te moeilijk aan te leren duetten. Denk daarbij aan duetten uit de klassieke muziek, uit de lichte muziek, musicals…!

Net als voorgaande jaren gaat het in de zangweek om ontspannen en vrijuit zingen. Dit jaar zal het spel van SAMEN zingen centraal staan. Voor de donderdagavond, die een soort ‘sing-around’ avond gaat worden, kunnen eventueel ook eigen duetten ingebracht worden.

Locatie
‘t Grachthuys in Bredevoort is een prachtige ruime locatie, het eten is er goed en niet duur. In Bredevoort zijn aantrekkelijke overnachtingsplekjes te boeken en het is een fijne fiets- en wandelomgeving, met voor de liefhebber, zwemwater in de buurt.

Programma
Maandagmiddag 20 augustus starten we vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.
Dinsdag en woensdag werken van ‘s morgens 10.00 uur tot ‘s middags rond 17.00 uur. De lunches op dinsdag en woensdag zijn inbegrepen.
Donderdagmorgen is vrij. Die dag werken we ‘s middags en ‘s avonds tot 21.00 uur. Het diner is die dag inbegrepen.
Vrijdag werken we weer vanaf 10.00 uur. Vrijdagmiddag om 15.30 uur sluiten we af met een korte presentatie. Ook op deze dag is de lunch inbegrepen.

Kosten en inschrijven
De kosten voor de ZomerZangweek zijn € 320,-
Bij opgave vóór 1 mei betaal je €300,-
Aanmelden kan d.m.v. een mail naar
wieskuyers@gmail.com en door het overmaken van
€ 100,- inschrijfgeld op rek.nummer: NL44 RABO 0394 2479 06
t.n.v. LM Kuyers o.v.v. ZomerZangweek 2018.

Na opgave sturen we een brief met ondermeer informatie over diverse verblijf mogelijkheden.

Website Wies: www.zangmeester.nl