Ineke Nelemans

Ineke Nelemans (1965) behaalde in 1987 haar diploma als logopedist/akoepedist. Zij heeft 15 jaar als logopedist in het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam gewerkt. Kennis van en inzicht in de menselijke stem, verbonden met een diepe belangstelling voor de relatie tussen persoonlijkheid en stemgeving hebben via een zoektocht tot specialisatie geleid.

Begin 1997 kwam Ineke in aanraking met de methode Lichtenberg via de eerste seminars die in Nederland gegeven werden door Ingrid Voermans. Dit heeft een grote ommezwaai in haar leven gebracht. Vanaf die tijd heeft zij ervoor gekozen zich hierin te scholen en volgens deze methode te werken.

Sinds begin 2001 zingt zij als sopraan in Vocaal Ensemble Cantate te Gorinchem, onder leiding van Niels Kuijers.
Een twee jarige cursus kinesiologie (2002-2004) heeft het kijken naar de gehele mens verdiept. Zij heeft hierin kennis gemaakt met theorie en inzichten vanuit de Oosterse geneeswijzen.
In 2007 heeft zij de driejarige opleiding tot stempedagoog volgens de methode Lichtenberg in Duitsland afgerond.
Vanaf september 2005 werkt Ineke als zelfstandige en begeleidt zangers en sprekers in hun stemontwikkeling en persoonlijke groei. Vanuit haar ervaring als stemtherapeut kunnen ook mensen met een stemklacht bij haar terecht. Daarnaast is zij sinds 2010 werkzaam als logopedist in PZC Dordrecht. Hier  wordt de essentie van cognitie, communicatie en klank aan den lijve ervaren.

In het klankgeoriënteerd zingen kan zij alle kennis, ervaring en intuïtie integreren met haar liefde voor de mens en zijn/haar stem.

Ineke Nelemans
Wilgenlaan 9
4171 AR, Herwijnen
06-37139550

ineke@klankinitiatief.nl